Kun død fisk følger strømmen, men så har jeg så lyst på Stan Smith sko?

Mitt navn er Rebecca Sophia Moe, jeg er 22 år fra Asker. Jeg studerer Internasjonal Business ved Royal Holloway, University of London.

Ofte får jeg dårlig samvittighet når jeg kjøper nye klær. I det jeg skal kjøpe noe dyrt tenker jeg på mitt høye studielån og alle urettferdighetene som vises på nyhetene. Pengene kan jo bli brukt til så mange bedre formål.

FOTO: OLE KALAND / NRK

På universitetet har jeg skrevet flere oppgaver om bruk-og-kast-samfunnet, og om viktigheten og verdien av å være miljøbevisst. Det gjør derfor litt vondt inni meg når jeg står i kassen med flere nymotens plagg. Hva skjedde med min egen integritet? Kun død fisk følger strømmen - men så har jeg så lyst på Adidas Stan Smith sko!

I påsken søkte jeg sommerjobb hos Tise, en ny norsk tjeneste for kjøp og salg av #gjenbruk. Jeg håper Tise kan bli en app som kan hjelpe oss å kjøpe litt mindre, velge litt bedre og selge det vi ikke bruker lenger. Tise har også en funksjon hvor du i stedet for å beholde pengene kan donere dem direkte til UNICEF.

Jeg blir så imponert når flinke mennesker klarer å kombinere veldedighet, miljø og forretninger. Til sammen vil denne trenden ha en positiv påvirkning på verden. Derfor kan vi fortsette å interessere oss for mote på en mer bærekraftig måte og med bedre samvittighet.

PASSION FOR FASHION

MIN STIL: Useriøs og uviten, som av og til kan bli forvirret med edgy… Det liker jeg.

Nytt i 2016: Blitt veldig glad i nettingstrømper, basketball sokker og tennis caps.

Ønskeliste:

Last ned Tise ved å trykke på linken: https://tiseit.com/download/blog