#tisechallenge

Klarar du vår "enkla" utmaning? 🌎

#tisechallenge ♻️👚

alt Dubbelkolla alltid i Tise innan du köper något nytt. Det mesta finns faktiskt och till ett mycket bättre pris! - Veronika Kylbergh, Tise (Foto: Christian Lärk)

80 procent(!) av ett plaggs klimatpåverkan sker under produktionen. Visste ni det? 80 procent! Att handla alldeles för mycket nytt skadar vår planet och värst är "snabba" massproducerade plagg där det är kostnaden som styr processen och materialet, med andra ord; fast fashion-industrin 😰.

Varje svensk står för cirka 330 kg CO2 när man pratar om den svenska klädkonsumtionen enligt Mistra Future Fashions rapport från 2019. För att vi ska gå mot en hållbar framtid så måste vårt koldioxidavtryck när det kommer till klädeshandel minskas till i princip noll, trots att den idag står på "låga" 3 procent.

Många varumärken har börjat ta tag i detta och producerar kläder nu i mer hållbara material och i fabriker som ligger närmre kunden med bättre villkor. Detta står vi på Tise självklart bakom, men vi vet ju också att det allra bästa vi kan göra för miljön är att inte handla någonting nytt i huvudtaget. Att ge vårt klimat en liten välbehövlig paus. 🤒🔥

Hur länge kan du gå utan att handla något nytt? 😏

Vi utmanar dig att inte handla ett endaste nytt plagg (ja det inkluderar Black Friday...🚫) t.o.m. årsskiftet 2019/2020, alltså t.o.m. 31 december 2019, kl. 23:59. Kom dock ihåg att du fortfarande kan handla secondhand på Tise. Detta gäller endast nyproducerade plagg.

Dela gärna och tagga oss på Instagram @tise.se #tisechallenge så vi kan följa alla er som tar ställning mot detta! ✊ Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

Psst... Visste du att du kan ställa in en shoppingstoppsfunktion i din Tise?! Vår grymma funktion finns direkt i appen och hjälper dig att räkna dagarna och samla in statistik på hur mycket ditt agerande faktiskt räddar vårt klimat. ♻️
Du hittar funktionen "Shoppingstopp" under Inställningar -> som du hittar i din profil på Tise.

alt

Nu kör vi tisers! Vi tror på er! ❤️ / Linda och Veronika